G&C synttäreiden alkupalapöydän yksi herkuista oli ystäväni P:n tekemät kasvismuffinit. Kasvismuffinit ovat suorastaan loistava buffetpöydän herkku: ne ovat hyviä lämpimänä ja kylmänä ja säilyvät hyvänä pitkään - maistuivat myös seuraavana aamuna aamupalaksi. Sopivat siis mainiosti esim piknik-evääksi vappuna, vink vink! Ohje on kotoisin Me Naiset -lehden numerosta 17/2009.
Kasvismuffinit
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 pieni paprika (tai vaihtoehtoisesti aurinkokuivattuja tomaatteja)
- 1 rkl öljyä
- 40 g rucolaa tai pinaattia
- 5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 munaa
- 2,5 dl maustamatonta jogurttia
- 0,5 dl öljyä (vahingossa opittu kikka: muffineista tulee mehevämpiä, kun öljyä lisää 1,5-2-kertaisesti)
- 1,5 dl juustoraastetta
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa paprika kuutioiksi. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja kuullota sipuleita ja paprikaa hetki. Hienonna rucola. Yhdistä jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja suola. Sekoita munat ja jogurtti ja lisää siihen jauhoseos, kasvikset, öljy ja juustoraaste. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti