Viime vuonna järjestin vappujuhlissa ensimmäistä kertaa simakisan. Sillä kertaa en (kumma kyllä) itse päässyt palkintopalleille, vaan voiton vei S:n inkiväärisima. Tänä vuonna täytyi sitten kehittää jotain jännittävämpää millä hurmata vappujuhlijat. Laitoin siman tulemaan viime viikon maanantaina, pullotin sen viime viikon keskiviikkona ja maistoin sitä tänään. Uskon että voittomahdollisuudet ovat hyvät! Jännittää!!!
Koska pahimmat kilpailijani ovat jo simansa tehneet, uskaltaudun paljastamaan tämän vuotisen simareseptini jo nyt. Siman resepti on sekoitus Dan Sukkerin fariinisokeripussin kyljestä otetusta simaohjeesta ja äidin simaohjeesta lisättynä pienellä twistillä sitruksissa. Sen verran skeptisesti suhtauduin kokeiluun, että piti varmuuden vuoksi tehdä tänä vuonnakin setti äidin simaa. T teki myös oman kilpailusimansa, jonka salainen raaka-aine jääköön vielä salaiseksi. Paljastan sen sitten vapun jälkeen jos T:n sima pärjää kisassa.
Sitrussima
- 4l vettä
- 250g fariinisokeria
- 250g taloussokeria
- 1 sitruuna
- 1 appelsiini
- 2 limeä
- herneen kokoinen pala tuorehiivaa
- rusinoita
Kuori sitruuna, appelsiini ja limet kuorimaveitsellä. Poista hedelmistä vaalea osa ja leikkaa hedelmät kiekoiksi. Kiehauta puolet vedestä ja kaada ämpäriin sokerien, kuorien ja hedelmälihan päälle. Lisää loput vedestä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl ja muutama rusina.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti