1-vuotissynttäreillä jälkiruokana nautittiin herkullista pashaa ja ihanan suklaista pätkiskakkua. Pashan todettiin yksimielisesti olevan maailman parasta pashaa, mutta sen resepti jäi salaisuudeksi kovasta painostuksesta huolimatta. Pätkiskakun ohjeen sain onneksi tänne tallennettavaksi! Meillä kävi seuraavana päivänä kolme nälkäistä naista rääppiäisissä, ja oven avattuani kaikki kysyivät yhteen ääneen, että "Jäihän pätkiskakkua??" Siitä voitte päätellä kuinka herkullista kakku on.
Pätkiskakku
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 150 g sulatettua voita
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 4 Pätkis-suklaapatukkaa
- 3 munaa
- 170g suklaata
- 100 g voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut suklaapatukat sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat (varo ettei rasva ole liian kuumaa, kun lisäät munat). Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina jauhotettuun vuokaan ja paista n. 30 min 175 asteisessa uunissa.
Kuorrutus: Sulata aineet varovasti kattilassa ja valuttele jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja tai kookoshiutaleita koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti