sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Aasialaiset lihapullat ja chilikastiketta

Synttärimenun liharuokapuolella oli tarjolla S&H tekemiä herkullisia lihapullia, joita dippailtiin makeaan chilikastikkeeseen. Aasialaiset mausteet toivat virkistävää vaihtelua lihapulliin, ja nämäkin toimivat buffetpöydässä (ja miksei vappupiknikilläkin) loistavasti. Ohje on kotoisin Kikkomanin sivuilta täältä.


Aasialaiset lihapullat
  • 450 g jauhelihaa
  • 2 rkl tuoretta inkiväärinjuurta raastettuna
  • 4 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 50 g korianteria pilkottuna
  • 1 kevätsipuli pilkottuna
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 3 rkl soijakastiketta 
  • 2 tl sokeria
  • 2 punaista chiliä raastettuina
  • kasviöljyä paistamiseen
  • 2 munankeltuaista
Yhdistä jauheliha, inkivääri, valkosipuli, korianteri, kevätsipuli, riisiviinietikka, pippuri, seesamiöljy, soijakastike, sokeri, chili ja munankeltuaiset kulhoon. Sekoita ainekset hyvin ja muotoile massasta pieniä lihapullia.

Kuumenna hiukan kasviöljyä wokissa tai kasarilla ja paista lihapullia erissä 6 - 8 minuuttia kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kauttaaltaan kypsyneitä.

Tarjoile makean chilikastikeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti