Synttärimenun liharuokapuolella oli tarjolla S&H tekemiä herkullisia lihapullia, joita dippailtiin makeaan chilikastikkeeseen. Aasialaiset mausteet toivat virkistävää vaihtelua lihapulliin, ja nämäkin toimivat buffetpöydässä (ja miksei vappupiknikilläkin) loistavasti. Ohje on kotoisin Kikkomanin sivuilta täältä.
Aasialaiset lihapullat
- 450 g jauhelihaa
- 2 rkl tuoretta inkiväärinjuurta raastettuna
- 4 valkosipulinkynttä raastettuna
- 50 g korianteria pilkottuna
- 1 kevätsipuli pilkottuna
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 1 tl seesamiöljyä
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 tl sokeria
- 2 punaista chiliä raastettuina
- kasviöljyä paistamiseen
- 2 munankeltuaista
Kuumenna hiukan kasviöljyä wokissa tai kasarilla ja paista lihapullia erissä 6 - 8 minuuttia kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kauttaaltaan kypsyneitä.
Tarjoile makean chilikastikeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti