torstai 19. huhtikuuta 2012

Serranokinkkusalaatti

Viiden tähden illallisen toisesta alkupalasta vastasivat D ja T. He tarjosivat parasta koskaan syömääni Serranokinkkusalaattia. Ihan loistava idea korvata salaatti runsaalla määrällä tuoretta basilikaa. Nam, nam ja nam!!! Salaatin kanssa juotiin Parés Baltàn valkoviiniä Santa Viva Familia. Viini oli Alkon suositusviini ilmakuivatulle kinkulle, mutta erityisen hyvin se sopi iltaan siksi, että vierailimme pari vuotta sitten Parés Baltàn viinitilalla samaisen ystäväporukan kanssa.





Serranokinkkusalaatti
  • ilmakuivattua kinkkua (serrano tai parma)
  • mozzarellaa
  • kirsikkatomaatteja
  • basilikaa
  • parmesania
  • hunajaa
  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
Kuutioi mozzarella ja kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja mausta ne suolalla, mustapippurilla, hunajalla, balsamicolla ja oliiviöljyllä. Revi päälle kinkkua ja paljon tuoretta basilikaa. Vuole lopuksi päälle parmesan-lastuja. Laita salaatin päälle loppusilauksena vielä vähän öljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti