tiistai 26. huhtikuuta 2011

Wappusima

Juhlimme lauantaina kavereiden kanssa kotonamme vappua, ja juhlien kohokohtana on kisa Vuoden Sima 2011 - tittelistä. Harkitsimme ensin osallistua kisaan kahdella versiolla, joista toinen olisi ollut perinteinen sima ja toinen jotain vähän jännittävämpää. Suunnitelmissa oli mm. sellerisima ja verigreippi-lime-granaattiomenasima. Siman teossa tuli kuitenkin lopulta sen verran hoppu, että oli tyytyminen niihin raaka-aineisiin, mitä huoltikselta maanantaina mökiltä palatessa löytyi. Sellerisima jäi siis seuraavaan kertaan.. :)
  
Simaohje on äidiltäni ja ainakin viime vuonna sima maistui kutakuinkin siltä miltä äidin tekemä sima aina maistui. Eli erittäin hyvältä! Vähän kyllä ihmetyttää tuo hiivan määrä, kun sitä tuntuu olevan enemmän kuin monissa netissä olevissa ohjeissa. No, lauantaina nähdään kuinka simamme pärjää! 

Äitin sima 
  • 7 litraa vettä
  • 2 appelsiinia
  • 1-2 sitruunaa
  • pussi fariinisokeria
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl hiivaa
  • rusinoita
Kuori kuorimaveitsellä appelsiineista ja sitruunoista kuori ohuesti. Poista valkoiset osat ja paloittele hedelmät. Laita hedelmät ja kuoret sekä sokerit ämpäriin. Kiehauta vesi ja kaada päälle. Sekoita niin että sokerit sulaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää hiiva liuotettuna. Sekoita. Laita kansi päälle ja anna käydä seuraavaan päivään. Sihtaa hedelmät. Laita pulloihin runsaasti rusinoita ja pullota sima. Pidä jääkaapissa kunnes rusinat ovat nousseet pinnalle (tai pari päivää ensin pöydällä mikäli teet siman viime tipassa kuten me). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti