perjantai 22. huhtikuuta 2011

Karitsan potkaa grillissä

Valitin tuossa aiemmin, että uunittomuuden vuoksi lampaanpaisti jää tänä pääsiäisenä tekemättä. No eihän pääsiäinen ole mitään ilman lammasta! Neuvokas grillimestarimme herra T keksi, että potkaa voisi hyvin tehdä grillissäkin kunhan on liekin kestävä pata! Jei!

Täytyy myöntää, että suhtauduin hieman skeptisesti tähän viritykseen ja pohdin mielessäni hauduttamisen ja keittämisen eroja, mutta suotta huolehdin! Upeasti mureutuivat potkat padassa liekilläkin!
Me käytimme grillipotkaan seuraavia aineksia, mutta kannattaa laittaa ilman muuta enemmän kasviksia jos pataan vaan mahtuu:
  • 2 karitsan potkaa
  • 1/2 porkkana
  • 1/2 palsternakka
  • 1/2 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • nippu tuoretta timjamia
  • loraus hunajaa
  • loraus siirappia  
  • suolaa ja mustapippuria
  • puoli pulloa punkkua ja loppu pata täyteen lihalientä

Otettiin potkiin ensin vähän väriä ritilällä ja laitettiin sen jälkeen kaikki ainekset pataan. Pienellä tulella haudutettiinn niin kauan kuin nälältämme kykenimme (3,5 tuntia, ihan riittävä, mutta lisäaikakaan ei olisi ollut pahitteeksi). Lihan nautimme lounaan ylijäämäsalaatin kanssa, punaviini ei ollut mainostamisen arvoinen..





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti