Sen verran paljon on tullut savustettua ja loimutettua tänä kesänä, että on jo pakko keksiä muitakin tapoja valmistaa kalaa. Yritimme mukailla Kroatiassa saatua kalaa grillaamalla ahvenia, jotka oli maustettu oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla, sitruunalla ja basilikalla (viimeisestä en tiedä oliko niin hyvä idea...). Lopputulos olikin kyllä vähän sinne päin, mutta fisuja olisi saanut ehkä pitää tulilla vähän pidempäänkin.
Ahventen kanssa syötiin grillattua munakoisoa, joka oli valmistettu Kotimaiset kasvikset ry:n sivuilta löytyneellä ohjeella.
Grillattua munakoisoa ja tomaattia
- 1 munakoiso
- 2 tomaattia
Marinadi:
- 3 rkl balsamietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- mustapippuria
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sivele viipaleet puolella määrällä marinadikastiketta. Grillaa munakoisoja molemmin puolin n. 3 min / puoli. Viipaloi tomaatit ja asettele ne tarjoilulautaselle grillattujen munakoisoviipaleiden kanssa. Kaada loput marinadikastikkeesta viipaleiden päälle ja anna niiden marinoitua tunnista kahteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti