Jos perusgrilliherkut alkaa jo tökkiä (kuten täällä aika pahasti), kannattaa kokeilla näitä Maku 3/2010 -lehdestä löytyneitä intialaisia kanavartaita. Kana oli varsin mureaa, maukasta ja ihanan limettistä, joskin oli jotenkin vaikea henkisesti hyväksyä, että grillistä tulevat vartaan maistuvat intialaiselle. Ps. Jätin alkuperäisessä ohjeessa olleen korianterin pois, koska olen sille hyvin hyvin allerginen...
Intialaiset kanavartaat
- 1 kg broilerin rintafileitä
Marinadi
- 250 g turkkilaista jogurttia tai kookosmaitoa
- 1 dl mietoa currytahnaa (Rajah Mild Curry Paste)
- 2 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 3 rkl fariinisokeria
- 1 kpl limettiä
Lisäksi
- 4 kpl limettiä
- puisia varrastikkuja
Leikkaa broilerinfileet reilun kokoisiksi paloiksi. Raasta pestyn limetin kuori ja purista mehu talteen. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa ja kääntele broilerit seokseen. Anna marinoitua peitettynä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Pujota lihapalat vedessä liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen limettiviipaleiden kanssa. Grillaa kypsiksi miedolla lämmöllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti