maanantai 1. elokuuta 2011

Rapujuhlat

Rai, rai, rai! Rapujuhlat on parhaat juhlat! Saimme mökillemme fantastisia tammisaarelaisia vieraita, jotka ilahduttivat meitä suuresti tuomalla tuliaiseksi jokirapuja. Elävinä eivät sentään rapuja kuskanneet viittä sataa kilometria, joten rapujen valmistustavasta minulla ei ole paljoakaan tietoa. Saiiiirrrraaan hyviä ne olivat, sen verran tiedän. Rapuja täytyy kyllä saada lisää vielä tällä lomalla!




Ravut söimme alkupalana paahdetun leivän ja valkosipuliaiolin kanssa. Pääruoaksi söimme naudan valkosipuli-rosmariini-marinoitua entrecotea ja salaattia. Jotenkin siinä snapsien lomassa unohtui kokonaan se pääruoan valokuvaaminen, mutta marinointi oli kyllä varsin onnistunut. Siinä oli siis öljyä, rosmariinia ja valkosipulia, surprise surprise.

Jälkkäriksi tein limettisen mustikkatortun. Koska mökillämme ei ole edelleenkään uunia, tein tortun jälleen valmispohjaa käyttäen. Ah, miten helppoa! Täytteen ohjeen otin Glorian ruoka ja viini -lehden numerosta 5/2009.


Limettinen mustikkatorttu 
  • valmistorttupohja
  • appelsiinimehua kostutukseen
  • 1 prk (200 g) ranskankermaaa
  • 1 prk (2 dl) kuohukermaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1 limetin hienoksi raastettu kuori
  • 2 tl limettimehua
  • muutama desi mustikoita
Kostuta pohja appelsiinimehulla. Valmista täyte vaahdottamalla ensin ranskankerma sähkövatkaimella, noin 3-4 minuuttia. Vaahdota sitten kuohukerma toisessa kulhossa melko kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja mausta sokerilla, limetinkuorella ja -mehulla. 

Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele mustikat täytteen päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti