tiistai 9. elokuuta 2011

Kesäkurpitsa-kukkakaalikeitto

Olipas keiton nimessä monta k-kirjainta! Asiaan! Kesäkurpitsoja on tupsahdellut mökillemme useammaltakin taholta, ja koska niitä kaikkia ei jaksa grillata niin piti keksiä jotain muuta. Jääkaapista löytyi myös unohdettu kukkakaali (en muista mihin sitä pitikään laittaa), joten päätimme tehdä niistä kkkk-keittoa. Siitä tuli varsin mainiota! Kukkakaalihan siinä maistui, mutta kesäkurpitsasta sai keittoon hyvää täytettä... :)

Keittokokkina toimi T, ohjeita ei käytetty ja ainekset koostuivat jääkaapin jämäeristä. Näin ollen mitään tarkkoja määriä ei taaskaan ole luvassa, tässä kuitenkin keiton ainekset. 

KKKK-keitto 
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 kukkakaali
  • 2 valkosipulin kynttä 
  • liha/kasvislientä
  • valkoviintä
  • 1/2 pkt Philadelphia-juustoa
  • vajaa prk Flora vispiä
  • suolaa, valkopippuria
Kuori ja pilko kesäkurpitsa, kukkakaali ja valkosipuli kattilaan. Lisää kattilaan valkoviini ja lihaliemi ja keitä kasvikset kypsäksi. Soseuta kasvikset, lisää joukkoon tuorejuusto ja kerma ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti