maanantai 1. elokuuta 2011

Strutsia kahdella tapaa

Lähdimme mökiltä yksi päivä retkelle ja eksyimme strutsitilalle. Vitsit että ne ovatkin muuten hauskoja otuksia. Vieläkin naurattaa. 


No pitähän sieltä myymälästä jotain mukaankin saada, ja mitäpä muuta me ostettaisiin kuin lihaa... Pari kappaletta strutsin sisäpaistia lähti siis matkaamme. Strutsitilalta emme saaneet sen kummempia ohjeita valmistukseen, kuin että grillatakin voi ja mausteeksi riittää suola ja mustapippuri. 

Maku-lehden numerossa 3/2011 neuvottiin kuitenkin marinoimaan strutsin liha, koska se on kuulema miedon makuista. Päätimme sitten marinoida toisen paistin lihat ja syödä toiset sellaisenaan. Tai no laitettiin niihin paiston jälkeen suolaa ja pippuria, ja lisäksi pöydässä oli tarjolla myös sormisuolaa.


Kaikki syöjät olivat yhtä mieltä siitä, että marinoimaton liha oli parempaa. Marinadissa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta tietysti lihan ominaismaku maistui paremmin marinoimattomassa versiossa. Ja onhan se niin että miksi ostaa jotain spesiaalimpaa jos haluaa sen(kin) maistuvan valkosipulille?

Lihasta vielä sen verran, että se muistuttaa ominaisuuksiltaan hyvin vahvasti nautaa ja kannattaa jättää sisältä roseeksi. Salmonellavaaraa tuskin kotimaisessa strutsissa on, mutta jokainen pohtikoon riskin kohdallaan... Strutsin kanssa tarjoilimme halloumisalaattia.

Liha oli hyvää ja mureaa, mutta ei siitä mitään uutta supersuosikkia tullut. Poro, hirvi, peura ja hevonen ajavat nopeasti vielä ohi... Sen verran hassuja ne pitkäkaulat kuitenkin olivat, että luultavasti niitä on pakko päästä toistekin katsomaan.

Marinadi strutsipihveille
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl ketsuppia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
Kuori ja paloittele sipulit ja inkivääri. Kumoa ne tehosekoittimen kulhoon. Mittaa mukaan marinadin loput ainekset ja surauta seos takaisin. Marinoi pihvejä peitettynä jääkaapissa 3 tuntia tai yön yli. Ota pihvit huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillaamista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti