maanantai 1. elokuuta 2011

Savustetut ahvenet ja pekoniherneet

Pojat onnistuivat kalastamaan muutaman asiallisen kokoisen ahvenen, ja mikäpä sen parempaa tapaa valmistaa ne kuin savustaminen. Luin muuten jostain, että paras kombinaatio savustuspuruille olisi 70% leppää, 30% omenapuuta ja pari katajanoksaa kaupanpäälle. Tätä on sitten tullut käytettyä viime aikoina savustuksessa eikä se ollenkaan hassumpi ole.

Kalojen lisukkeeksi teimme pekoniherneitä, jotka olivat varsin mukavaa vaihtelua salaatille. Alkuperäinen ohje oli kotoisin Glorian ruoka ja viini -lehden numerosta 5/2011. Meidän versio tosin poikkesi jonkin verran alkuperäisestä. Laitettiin enemmän pekonia ja vähemmän herneitä... hehee.


Pekoniherneet
kolmelle hengelle 
  • 200g pakasteherneitä
  • 1 pkt pekonia 
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. desi vettä
  • 1 puntti lehtipersiljaa
  • suolaa
Viipaloi pekoni ja paista se rapeaksi muurikassa. Kuullota sipuleita pekonin rasvassa tovi ja lisää herneet. Lisää seokseen hieman vettä ja silputtu lehtipersilja. Lämmitä kuumaksi ja mausta suolalla tarvittaessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti