Glorian ruoka ja viini -lehden ikivanhasta numerosta (5/2009) löytyi myös herkullisten muurikkaperunoiden ohje. Vaikka keitettyjä uusia perunoita sillin ja voin kera on vaikea päihittää, niin toimivat nämä ainakin mukavana vaihteluna loppukesästä..
Sitruunaiset muurikkaperunat
- 1 kg keitettyjä uusia perunoita
- 4 kesäsipulia
- 3/4 dl öljyä
- 2 rkl sinapinsiemeniä
- 1 dl hienonnettuja yrttejä (oreganoa, salviaa ja kirveliä)
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl raastettua sitruunankuorta
- suolaa
- mustapippuria
Viipaloi sipulit, erota valkoinen ja vihreä osa. Kuumenna öljy muurikassa. Lisää sipulien valkoinen osa pannuun, paista käännellen noin minuutti. Lisää perunat ja sinapinsiemenet ja paista kunnes perunat saavat kauniin värin. Sekoita joukkoon sipulien vihreä osa, yrtit ja sitruunanmehu. Viimeistele sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti