keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Pesto on parasta!

Kuten varmaan tulette huomaamaan, tykkään pestosta. Paljon. Parasta se on tietysti itse tehtynä, mutta koska käytän sitä melkein joka toinen päivä niin useimmiten täytyy turvautua purkkitavaraan. Kaupan tarjonnasta Stockan pesto on minusta ehdottomasti parasta, se on tarpeeksi juustoista! Slurps.

Tällä kertaa pestoa tehtiin kuitenkin itse ja sitä syötiin pastan kanssa. Eihän se pesto yhtäkään kertaa ole samanlaista ollut, mutta tässä kuitenkin jotain ohjeen tapaista. Sen verran täytyy varoittaa, että tämä versio oli muuten melkoisen valkosipulinen... :)



Pestopasta 
(neljälle hengelle) 
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 200g raastettua parmesania
  • 1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 3 ruukkua basilikaa
  • suolaa, mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 500g spagettia 
Paahda pinjansiemeniä kuumalla pannulla kunnes saavat hieman väriä. Hienonna tehosekoittimessa pinjansiemenet, valkosipuli, aurinkotomaatit ja basilika. Lisää puolet parmesanista ja pyöräytä sekaisin. Siirrä seos kulhoon ja lisää öljyä kunnes pesto on sopivan juoksevaa.

Keitä spagetti, sekoita pesto pastaan ja tarjoile parmesaniraasteen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti