T sai siskoltani joululahjaksi Jane Miltonin Meksikolainen keittiö -kirjan. On muuten upea opus! Sen värikkäitä sivuja selaillessa tulee hyvälle tuulelle vaikka ei olisi vielä mitään saanut syödäkseenkään! Sieltä on poimittu, joskin aika vahvasti muokattuna, seuraavanlainen carnitas -ohje, josta on kovaa vauhtia tulossa meidän mökkivieraiden vakiotoive... :)
Carnitas a'la herra T
(neljän hengen annos)
- 800g naudan/hevosen sisä/ulkofilettä
- 3 valkosipulinkynttä
- meiramia, timjamia, suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyä
- 3 hopeasipulia
- 1 prk jalopenoja
- 1 appelsiinin mehu
- 1 pss nachoja
- 2 avocadoa
- 3 tomaattia
- 2 prk ranskankermaa
Leikkaa liha pieniksi suikaleiksi ja mausta se valkosipulimurskalla, meiramilla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Älä pihtaa mausteiden määrässä! Tee salsa hopeasipulirenkaista, jalopenoista ja appelsiininmehusta.
Paista lihasuikaleet muurikassa nopeasti (saavat mieluusti jäädä mediumiksikin, mutta aika hankala olla NIIN nopea) ja lisää päälle sipuli-jalopenosalsa. Anna muhia hetki ja heitä nachot viereen lämpiämään. Osa nachoista kostuu lihan nesteistä, no hätä, neste on herkkua!
Kun nachot ovat tovin lämmenneet, siirrä koko setti tarjoiluastialle ja tarjoile heti tomaatti- ja avocadokuutioiden sekä ranskankerman kanssa. Tavoitteena on saada nachon päälle sipaisu ranskankermaa, pala lihaa, sipulia, jalopenoa, tomaattia ja avocadoa. Haastavaa, mutta kannattaa yrittää! :P
Ps. Kyytipojaksi sopii vaikka raikas valkkarisangria (1/3 valkoviiniä, 1/3 spriteä, loraus Cointrauta, loraus omenamehua, parin limen mehu, omenakuutioita, viinirypäleitä, jäitä, jne.)
Ollaan tehty tätä Carnitas reseptiä, niin että pannaan täyte tortillojen sisään. Avocado maistuu niin paljon paremmalle noin laitettuna.
VastaaPoistaTäyte sopii tosiaan hyvin tortillojenkin sisään! Ja avokado on ihanaa, muodossa kuin muodossa. :) Tortilloille tulee tehtyä yleensä guacamolea, miksei sitä näillekin voisi tehdä. Kiva kun kävit!
Poista