maanantai 23. toukokuuta 2011

Juoksettunut tomaatti-mozzarellakeitto

Sniif. Nyyh. Byhyy. Epäterveellisen viikonlopun jälkeen päätimme siirtyä taas tuttuun tapaan keittolinjalle. Jotta järkytys ei olisi vatsalle liian suuri, päädyin erittäin juustoiseen versioon tomaatti-mozzarellakeitosta. Löysin lupaavan ohjeen täältä, mutta jotain meni pahasti pieleen...

Sekoitettuani mozzarellan ja basilikan keittoon huomasin sen juoksettuneen. Tai minä tiedä oliko se juoksettunut, mutta rakenne oli ikävän rakeinen... Siirsin keiton tehosekoittimeen, mutta eihän se mitään auttanut. Sitten yritin lisätä keittoon kaikkea mahdollista: vettä, tomaattimurskaa, mozzarellaa, öljyä, limen mehua. Ei auttanut. Kun rakenne ei näyttänyt olevan pelastettavissa, heitin joukkoon järkyttävän läjän eri mausteita. Huoh. No, kyllä sitä söi (pesto-aurinkotomaatti-uunileipien kaverina), mutta ei sitä vieraille olisi voinut tarjota...

Eli, osaako joku sanoa mikä meni vikaan? Sniif.



Tomaatti-mozzarellakeitto (kuudelle)
  • 2 pientä sipulia 
  • 1 porkkana 
  • pala palsternakkaa 
  • 3 cm pala selleriä 
  • 3 valkosipulin kynttä 
  • oliiviöljyä 
  • 1 dl kuivaa valkoviintä 
  • 2 prk säilyketomaatteja 
  • vettä 
  • suolaa 
  • mustapippuria 
  • 400 g mozzarellaa 
  • nippu tuoretta basilikaa  
Kuori ja pilko sipuli, porkkana, palsternakka ja selleri pieniksi kuutioiksi. Lämmitä kattilassa reilu loraus oliiviöljyä ja kuullota vihanneksia muutama minuutti, älä ruskista. Kaada sitten kattilaan viini ja anna kiehahtaa. Hienonna myös valkosipulit sekä tomaatit ja lisää ne sekä tomaattien mehu ja muutama desi vettä, jotta keitto mahtuu kiehumaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua hiljalleen kiehuen 20-30 minuuttia.

Ota kattila pois levyltä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Soseuta myös mozzarella ja basilikan lehdet joukkoon.

Tarkista maku ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti