Juhannusmenun ehdottomasti paras salaatti oli Glorian ruoka ja viini -lehden numerosta 5/2009 löytynyt mansikka-avokadosalaatti. Todistetusti vanhat lehdet kannattaa siis säilyttää!
Mansikka-avocadosalaatti
- 2l sekasalaattia (esim. tammenlehvää, rucolaa, jäävuorisalaattia)
- 250g kirsikkatomaatteja
- ½ kurkkua
- 500g mansikoita
- 2 avocadoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 ruukku basilikaa
- 200g kermajuustoa (esim. itävaltalaista Kärtner Rahmlaibia)
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl valko-, balsamico- tai samppanjaviinietikkaa
- 1 rkl mietoa sinappia
- 1 rkl yrttisekoitusta
- 1 rkl majoneesia
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- ripaus aromisuolaa
- mustapippuria
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Pese salaatit ja laita ne isoon tarjoilukulhoon. Puolita kirsikkatomaatit, kuutioi kurkku ja viipaloi mansikat. Kuori ja viipaloi avocadot. Pirskottele niille sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Aseta kasvikset ja mansikat salaattipedille. Lisää basilika ja kuutioitu juusto. Lisää kastike juuri ennen tarjoamista ja sekoita hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti