Poron jälkiruoaksi nautiskeltiin mansikoita mascarponevaahdolla. Tämä jälkkäri on taas sarjassamme niitä, jota on pitänyt tehdä jo vuosia, mutta jostain syystä aina on jäänyt tekemättä. Ehkä ongelma on se, että tuoreita mansikoita saa niin harvoin, että ei koe mitään syytä lähteä sotkemaan niihin mitään? No, tämä jälkkäri oli kyllä kokeilun väärti. Ohje on yhdistelmä Maku-lehden parista jälkkäriohjeesta.
Marinoidut mansikat, mascarponevaahto ja nougatrouhe
(kuusi annosta)
Marinoidut mansikat
- 2 l mansikoita
- 3 rkl tomusokeria
- 3 rkl vadelmaviinietikkaa
- (mintunlehtiä koristeluun)
Mascarponevaahto
- 250 g mascarponejuustoa
- 1 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
Nougatrouhe
- 100 g manteleita
- 1 dl sokeria
Perkaa mansikat ja halkaise ne kahteen osaan. Sekoita tomusokeri ja vadelmaviinietikka. Kaada mansikoiden päälle ja nosta jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon pehmeä tuorejuusto kevyesti vatkaten. Mausta vaahto sokerilla.
Hienonna mantelit rouheeksi esim. monitoimikoneessa. Levitä sokeri ja mantelit paistinpannulle. Kuumenna ja sekoita puuhaarukalla, kunnes sokeri sulaa ja muuttuu vaaleanruskeaksi. Älä anna seoksen tummua liikaa. Kaada seos leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Annostele mansikoita ja mascarponevaahtoa jälkiruokakulhoihin ja tarjoa yhdessä nougatrouheen kanssa. Koristele halutessasi mintunlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti