Tällä viikolla on ollut niin kuuma, että hellan edessä kököttämisen ajattelukin on saanut tuskan hien nousemaan otsalle.. Tässä siis vielä postaus juhannusherkuista. Vartaiden ohje on kirjasta Grilliruoat - kesäherkkuja moneen makuun. Öljyseosta kannattaa tehdä ainakin tupla-annos yhtä patonkia kohden.
Valkosipulileipävartaat
- 1 patonki
- 1,5 dl neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 1 rkl pilkottua tuoretta persiljaa
- merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
Lisäksi tarvitset 6-8 puista varrastikkua, joita on liotettu kylmässä vedessä 30 minuuttia. Leikkaa patonki ensin 2cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja sen jälkeen viipaleet kahtia puolikuun muotoisiksi paloiksi.
Mittaa kulhoon oliiviöljy, valkosipuli, persilja, suola ja pippuri. Lisää patonginpalat ja sekoita hyvin, niin että patongit ovat kauttaaltaan öljyssä ja mausteissa.
Kuumenna grilli valmiiksi. Työnnä patonginpalat vartaisiin ja grillaa keskilämmössä 2-3 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes leivät ovat paahtuneet.
Näitä täytyy tehdä ....
VastaaPoista:) Ei muuta kuin grilli kuumaksi! Kiitos visiitistä!
VastaaPoista