Caesarsalaatti taitaa olla T:n ja minun molempien lempisalaatti. Vaikkei sitä kotona tulekaan kovin usein väsättyä, on sitä kummankaan melkein mahdotonta ohittaa ravintolan ruokalistalla... Hankimme tänään mökin keittiövarustukseen huomattavan lisäyksen: sauvasekottiimen, jossa on mukana vispilä ja jotain muuta härpäkettä. Tokihan sitä piti päästä heti testaamaan, ja mikäpä sen parempi kohden kuin caesarsalaatin kastike.
Nyt olisi mukava antaa tähän joku hyväksi koettu ohje. Tosi asia on kuitenkin se, että kastiketta ollaan tavattu valmistaa aina milloin milläkin ohjeella. Tänään kastikkeen teossa oli vielä niin monenlaisia mutkia matkassa, että tarkan ohjeen antaminen on mahdotonta. Käyttämämme ohjeen mainostettiin olevan se aito alkuperäinen, mutta olisi ehkä pitänyt huolestua siitä, että ohjeessa oli tupla määrä anjovista kaikkiin muihin netistä löytyneisiin suomalaisiin ohjeisiin verrattuna. Siitä tuli siis _hieman_ suolaista ja siti piti "hieman säätää".
Heitän kuitenkin tähän jonkinlaisen ohjeen mukailtuna muista netistä löytämistäni ohjeista. Lähinnä siksi että välttäisin etsimistyön ensi kerralla kun olen kyseistä kastiketta tekemässä. Omalla vastuulla sitä voi kokeilla muutkin... ;)
Itse salaattiin laitettiin pari ruukullista romaine-salaattia, kurkkua, tomaattia, parmesaani-juustoa kuutioina, paistettua pekonia murustettua, grillattuja paahtoleipäviipaleita kuutioituna. Salaatti nautittiin grillattujen kanafileiden kanssa.
Caesarsalaatin kastike
- 3 anjovisfilettä
- 2 kananmunan keltuaista
- 1 rkl sitruunan mehua
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 tl Worchester-kastiketta
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 tl mustapippuria
- suolaa tarvittaessa
- 1 dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
- hyppysellinen parmesaaniraastetta
Mittaa ainekset kulhoon ja vetäise sekaisin sauvasekoittimella. (Monissa muissa ohjeissa neuvotaan valmistamaan majoneesipohja paljon varovaisemmin....)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti