keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Savustetut tiikeriravut

Olemme aikaisemmin kokeilleet kalan lisäksi lihan savustamista. Nyt silmiini sattui jostain ruokalehdestä (luultavasti Glorian ruoka ja viini) vinkki katkarapujen savustamiseen. No täytyihän sitä kokeilla ja savullehan ne sitten maistuivat. Varmaan joku tykkääkin, mutta itse en ole ihan vakuuttunut kannattaako kaikkia maailman asioita savustaa.. Kala on savustettuna aina hyvää, mutta lihan kanssakin se savustus on vähän niin ja näin. Savu kun kuitenkin on aika dominoiva elementti maussa. No, tulipahan kokeiltua!



Kuori ravut, poista suoli ja mausta suolalla ja pippurilla. Liuota grillivartaita tovi ja laita ravut vartaisiin. Laita savustuspönttöön leppäpuruja ja kuumenna pönttö grillissä. Päästä ulos ensisavut ja laita rapuvartaat ja pari koivunoksaa pönttöön. Savusta noin viisi minuuttia, kunnes ravut ovat muuttuneet punaiseksi.

Söimme ravut ribsien alkupalana, ja ihan vain sellaisenaan. Joku maitopohjainen dippikastike olisi voinut hyvin niiden kanssa mennäkin, mutta tuohon hätään ei tullut sellaista kehitettyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti