torstai 14. heinäkuuta 2011

Mansikkagazpacho

Mansikka-aika on paras aika! Ystäväni oli poikansa kanssa meillä kylässä ja teimme heille alkuruoaksi Glorian ruoka ja viini -lehden 4/2011 numerossa ollutta mansikkagazpachoa. Gazpachoa ehdotettiin lehdessä tarjoiltavaksi pinjansiemenjäätelön kanssa jälkiruokana. Ilman jäätelöä se sopi kuitenkin myös alkuruoaksi vallan mainiosti. Se oli mukavan raikas eikä ollenkaan jälkkärimäinen. 


Mansikkagazpacho 
(4-6 annosta)
  • 1 l kypsiä mansikoita
  • 1/2 salottisipuli
  • 1/2 punaista suippopaprikaa
  • 15 cm pala kurkkua
  • 1 rkl sherryviinietikkaa tai tummaa balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • (kivennäisvettä)
Perkaa mansikat ja paloittele ne muutamaan osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja kuutioi kurkku. Laita mansikat, sipuli, paprika ja kurkku tehosekoittimeen, ja aja seos nopeasti tasaiseksi. Mausta etikalla, öljyllä, sokerilla ja suolalla. Jos gazpacho on liian paksua, ohenna sitä kivennäisvedellä. Siirrä gazpacho jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti