Lehtipihvit olivat lapsuuteni ehdotonta herkkuruokaa. Ei niissä mitään vikaa edelleenkään ole, mutta eipä ole tullut tehtyä niitä koskaan ennen itse. Ajattelin ehkä ettei niistä voi saada niin ohkaisia kuin ravintolassa, mutta hyvin tuntui hakkaaminen T:ltä luonnistuvan.
Lehtipihvit tehtiin viikonloppuruoista yli jääneestä naudan sisäpaistista, joka leikattiin ensin n. 1,5 cm pihveiksi ja nuijittiin sitten niin ohueksi kuin oli mahdollista (ettei liha rikkoontunut). Pihvit maustettiin suolalla ja pippurilla ja paistettiin kuumalla öljytyllä pannulla hyvin nopeasti molemmin puolin. Hyviä olivat!
Lehtipihvien kaveriksi tehtiin caesar-salaattia, josta täytyy mainita sen verran, että nyt on todistettu tämän blogin hyödyllisyys. Viime kerralla kyseisen salaatin kastike ei oikein ottanut onnistuakseen, mutta kirjoitin kuitenkin ylös vahingosta viisastuneena jonkinmoisen ohjeen, millä ajattelin että kastike voisi onnistua. No sitä ohjetta nyt käytin ja siitä tuli kerralla vallan mainio. Pikkuisen lisäsin sitruunaa ja parmesania ja oliiviöljyn sijaan käytin rypsiöljyä. Tadaa, nyt meillä on sitten tallessa hyväksi havaittu caesarkastike. Jee! Hyvä me! Hyvä tämä blogi!
Kastikkeen lisäksi salaattiin laitettiin romaine- ja jäävuorisalaattia, kurkkua, parmesaanikuutioita, paahdetusta kaurapaloista leikattuja krutonkeja sekä kourallinen pekaanipähkinöitä.
Caesarsalaatin kastike
- 3 anjovisfilettä
- 2 kananmunan keltuaista
- reilu 1 rkl sitruunan mehua
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 tl Worchester-kastiketta
- 1 tl Dijon-sinappia
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl parmesaaniraastetta
Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita voimakkaasti sauvasekoittimella kunnes kastike on kuohkeaa. Kastiketta tulee tällä ohjeella n. pari desiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti