maanantai 26. syyskuuta 2011

Juopuneet banaanit

Näitä banaaneja oli ensin tarkoitus tehdä meksikolaisjuhlien jälkkäriksi, mutta taitavat jäädä välistä. Teenkin ehkä churroja! Hyviä nämäkin silti ovat. Ohje on kotoisin, yllätys yllätys, Jane Miltonin "Meksikolainen keittiö".


Juopuneet banaanit
kuudelle hengelle
  • 3 kypsää ruokabanaania (tai tavallisia banaaneita)
  • 50g voita kuutioituna
  • 3 rkl rommia
  • 1 pienen appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 1 tl kanelia
  • 2/3 dl pehmeää ruskeaa sokeria
  • 50g kokonaisia manteleita kuorineen
  • vaniljajäätelöä
Kuumenna uuni 180 asteiseksi. Kuori ja halkaise banaanit pitkittäin. Pane banaaninpuolikkaat laakeaan uunivuokaan, peitä voinokareilla ja valuta päälle rommi ja appelsiinimehu. Sekoita appelsiinin kuori, kaneli ja sokeri keskenään kulhossa. Ripottele seos banaanien päälle.

Paista banaaneja uunissa 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja sokeri sulanut. Leikkaa mantelit sillä aikaa viipaleiksi ja paahda niitä kuivalla kuumalla paistinpannulla kunnes leikkauspinnat ovat ruskistuneet.

Tarjoa banaanit annoskulhosta ja lusikoi niille päälle hieman kastiketta vuoasta ja ripottele päälle manteleita. Tarjoa manteleiden ja vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti