tiistai 19. kesäkuuta 2012

Paistettua vuohenjuustoa rucolapedillä

Ruoanlaitto ja sitä myötä blogin pito on mennyt taas hunningolle. Tällä kertaa syypäänä on yllättäen eteemme tullut asunnon vaihto, joka lähti yhtenä iltana mieleen tullusta hullusta ideasta että "voisihan sitä kokeilla mitä tästä saisi". Niinhän siinä sitten kävi että parin viikon päästä ollaan kodittomia ja kesäkuu onkin sitten kulunut tiukasti asuntonäytöissä..

Juhannuskin kolkuttelee ovella, mutta tällä kertaa se ei kulukaan perinteisesti mökkeillen ja grillaillen. Suuntaamme torstaina lomailemaan Roomaan ja sieltä viikoksi Toscanaan. Ihanaa. Juhannussäät ovat ainakin kohdallaan, Roomaan on luvattu viikonlopuksi 35-37 astetta lämmintä...

Sitä odotellessa olen yrittänyt kovasti tyhjennellä jääkaappiani. Tänään sieltä löytyi vuohenjuustoa, jonka päätin vaihtelun vuoksi leivittää (vähän turhaa hommaa se kyllä oli). Vuohenjuuston söin omin pikku kätösin parvekkeella kasvatetun rucolan ja saksanpähkinöiden kanssa. Päälle lorautin hunajaa. Oli muuten aika hyvä setti. Ei ollenkaan paskempi jämäruoka. :)


Paistettua vuohenjuustoa rucolapedillä
  • vuohenjuustokiekkoja
  • kananmuna
  • korppujauhoja
  • rypsiöljyä
  • rucolaa
  • saksanpähkinöitä
  • hunajaa
Riko kananmuna keittolautaselle ja riko rakenne haarukalla. Kaada toiselle lautaselle korppujauhoja. Pyöräytä vuohenjuustokiekot ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Lämmitä rypsiöljy pannulla ja paista vuohenjuustokiekkoja minuutti-pari molemmin puolin.

Laita kourallinen rucolaa lautaselle, murenna päälle kourallinen saksanpähkinöitä. Lisää päälle vuohenjuusto ja lorauta lopuksi päälle hieman hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti