Kesä huristaa ohi kovaa vauhtia. Me ollaan ehditty tänä kesänä jo käydä Toscanassa, muuttaa pois Malmilta ja kestitä vieraita mökillä. Bloggaamiseen ei sitten aikaa olekaan jäänyt. No, siihen tilanteeseen tulee muutos huomenna. Lomaa on jäljellä viikko ja aion omistaa sen uusien reseptien testaamiseen ja vanhojen ylöskirjaamiseen. Niin.
Tai oikeastaan aloitan sen jo nyt. Söimme nimittäin äsken niin hyvää grillikanaa, että sen ohje ei saa unohtua. Bongasin ohjeen Hellan ja viinilasin välissä -blogista täältä. Suosittelen lämpimästi ainakin niille, joilla perinteisemmät grillimaut alkavat tulla tässä vaiheessa kesää jo korvista ulos.
Korealaista grillikanaa
- 500 g marinoimatonta kananrintafilettä paloiteltuna
- 3 dl vettä
- 1/3 dl sokeria
- 1/3 dl suolaa
Vinegretti
- 1 rkl hienoksi pilkottua valkosipulia
- 1 rkl hienoksi pilkottua inkivääriä
- 1/2 chili pilkottuna
- 1/4 dl riisiviinietikkaa
- 1/4 dl soijakastiketta
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1/4 tl seesamiöljyä
- 1 rkl sokeria
- mustapippuria myllystä
Lisää suola ja sokeri veteen ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet. Lisää liemeen broileripalat. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Vinegretti: Yhdistä kaikki ainekset ja siirrä kylmään odottamaan.
Valuta lihat siivilään, pyörittele öljyssä ja grillaa kypsäksi. Nauti riisin ja vinegretin kanssa.
Valuta lihat siivilään, pyörittele öljyssä ja grillaa kypsäksi. Nauti riisin ja vinegretin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti