sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Mansikka-vuohenjuustosalaatti, Guinness-pata ja mansikat & portersabayon

Kerroin eilen, että meillä syötiin mökillä helatorstai-viikonloppuna harvinaisen hyvin. Tänään postausvuorossa on H:n menu, joka sisälsi alkuruokana tajunnanräjäyttävän herkullista mansikka-vuohenjuustosalaattia mustaherukka-balsamikosiirapilla, pääruokana ihanaa peurasta tehtyä Guinness-pataa (H kävi vastikään Dublinissa, mistä tämä ruoka löytyi) ja jälkiruokana mansikoita ja portersabayonia, joka upposi portteria rakastavaan T:hen kuin veitsi sulaan voihin.

Lisää tällaisia mökkivieraita meille, kiitos!! :)


Mansikka-vuohenjuustosalaatti mustaherukka-balsamicosiirapilla
  • lollo rosso -salaattia
  • herneenversoja
  • viinisuolaheinää
  • mansikoita
  • saksanpähkinöitä
  • vuohenjuusto (tai vaihtoehtoisesti joku muu juusto)
Balsamicosiirappi
  • 1 dl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl mustaherukkamehua (max 0,5dl jos käytät tiivistettä)
  • 1/3 dl sokeria
Riivi salaatti ja yrtit lautaselle ja asettele mansikat salaatin lehdille. Lisää vuohenjuusto reiluina paloina mansikoiden päälle. Lisää saksanpähkinöitä joukkoon. Valuta balsamikosiirappia salaatin päälle.


Guinness-pata
  • 500g peuranlihaa (esim. sisäpaistia)
  • 400g naudanlihaa (esim. palapaistia)
  • 5-6 isohkoa herkkusientä
  • 2-3 isohkoa porkkanaa
  • 3-4 sipulia
  • kourallinen kuivattuja luumuja
  • pari rosmariinin oksaa
  • 1 tlk Guinness-olutta
  • suolaa oman maun mukaan
  • muutama kokonainen mustapippuri
  • 3 rkl (tai oman maun mukaan vasikanfondia
  • n. 0.5l vettä
Käristä lihat pannulla tai suoraan padassa. Freesaa vihannekset että niihin tulee vähän paistopintaa, lisää ne lihojen joukkoon. Lisää olut ja vasikkafondi + vesi (tai käytä pelkkää olutta). Laita pataan mukaan luumut, rosmariinin oksat ja mustapippurit. Hauduta pataa pari tuntia liedellä tai uunissa miedolla lämmöllä. Tarjoile esim. keitetyn ohran kanssa.


Mansikat ja portersabayon
(4 annosta)
  • 1 ½ dl porteria (Esim. Koffin porter)
  • 6 kpl keltuaisia
  • 2-3 rkl sokeria
Sekoita kaikki ainekset matalassa kattilassa ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan huolella reunoja myöten vatkaten, kunnes seos sakenee.

Pilko mansikat lautaselle ja annostele sabayon niiden päälle.

2 kommenttia:

  1. Ah ja nam näyttää tosi herkulliselta kaikki ja tuo maisema, täydellistä. Jotain on pakko kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi! Etenkin tuo mansikka-vuohenjuustosalaatti terassilla nautittuna (ensimmäinen terassiruokailu tänä keväänä!) kuohuviinin kera sai kunnolla kesätunnelmat kohoamaan! :))

      Poista