sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Tomaattibruschetat

Bruschetat toimivat takuuvarmana alkupalana ruoalle kuin ruoalle tai mukavana iltapalana sellaisenaan. Nämä söimme lihafonduen alkupalana. Käytin Kinuskikissan blogista löytynyttä ohjetta, tosin hieman muokaten.


Tomaattibruschetat
  • 1 patonki
  • 5 tomaattia
  • ½ hopeasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
Kalttaa tomaatit, poista niistä vetinen keskus ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuutioi sipuli ja valkosipulinkynnet, silppua basilika ja lisää ne tomaattikuutioiden sekaan. Lisää oliiviöljy, viinietikka, sokeri ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Leikkaa patonki viipaleiksi ja ota niihin hieman väriä uunissa. Laita ruokalusikallinen tomaattiseosta patongin päälle ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti