maanantai 28. marraskuuta 2011

Kanaa paistetun inkiväärin kanssa (Gai Phad Khing)

Kävimme viime viikolla muutaman naisen voimin Ryan Thain kokkauskurssilla (suosittelen!), jossa valmistettiin neljän ruokalajin illallinen. Yksi ruoista oli sen verran herkkua ja helppoakin sellaista, että sitä piti päästä heti tekemään myös T:lle.


Gai Phad Khing
  • 3 rkl kasviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 400g kanan rintafilettä leikattuina suikaleiksi ja marinoituina (1/2 tl sokeria ja 2 rkl soijakastiketta, n. 10 minuuttia)
  • 1 sipuli lohkottuna
  • 1 dl kuorittua inkivääriä leikattuna n. 5cm pitkiksi ohuiksi suikaleiksi
  • 1 tuore, punainen chili viipaleina (poista kanta ja siemenet)
  • 1/2 dl kanalientä
  • 2 kevätsipulinvartta leikattuna noin 2 cm paloiksi
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 tl sokeria
Kuumenna öljy vokkipannussa ja kuulota siinä valkosipulia tovi. Lisää marinoitu kana ja keitä sen jälkeen hiljalleen kunnes kana on kypsää. Lisää sipuli, inkivääri, chili ja kanaliemi ja sekoita ainekset. Mausta kevätsipulilla, soijakastikkeella, osterikastikkeella ja sokerilla ja sekoita ainekset hyvin. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti