sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Lime-basilikapastaa ja entrecotea

Vuosipäivädinnerin pääruokana söimme grillattua entrecotea ja raikasta lime-basilikapastaa. Simppeli pasta toimi mainiosti lihan lisukkeena!


Liha marinoitiin edellisenä päivänä. Marinadiin laitettiin oliiviöljyä, valkosipulia, suolaa, pippuria ja runsaasti tuoretta oreganoa. Lihan maku oli erinomainen, mutta paistaminen meni vähän säätämiseksi. Pihvien sijaan grillasimme lihan kokonaisena ja leikkasimme sen vasta grillauksen jälkeen. Tämä ei välttämättä ollut paras ratkaisu, koska (ilmeisesti) lihassa ollut rasva esti lihan kypsymisen tasaisesti lihan eri osissa. 

Lime-basilikapasta
  • 250 g tagliatellea
  • pari rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • puntti basilikaa
  • 1 limen kuori
  • suolaa ja mustapippuria
  • parmesania
Silppua valkosipuli ja basilika ja raasta limen kuori. Sekoita keskenään basilikasilppu ja limen kuoriraaste. Keitä pasta lähes kypsäksi, valuta ja siirrä syrjään odottamaan. Säästä hiukan keitinvettä. 

Lämmitä sitten öljy wokkipannussa ja kuullota valkosipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää pannuun pasta ja basilika-limenkuoriseos. Sekoita nopeasti ja lisää joukkoon tarvittaessa hiukan pastan keitinlientä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti parmesanilastujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti