sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Grillatut päärynät

Vuosipäivän dinnerin jälkiruokana syötiin grillattuja päärynöitä parilla eri tavalla. Vaihtoehtoja tarvittiin, koska T ei perusta Aura-juustosta... Jostain syystä myöskään minuun ei tämä klassikkokolmikko (päärynä, saksanpähkinä ja Aura) tehnyt mitenkään erityistä vaikutusta, mistä syystä päädyin itsekin lopulta syömään T:n vaihtoehtoa: grillattua päärynää, saksanpähkinöitä ja vaniljajäätelöä. Slurps!


Grillatut päärynät hunajan, pähkinöiden ja homejuuston kera
(Ohje on kirjasta Grilliruoat, kesäherkkuja moneen makuun)
  • 50g saksanpähkinöitä
  • 2 rkl kirkasta hunajaa
  • 1/4 tl jauhettua kaardemummaa
  • 4 päärynää
  • 2 rkl sokeria pinnalle ripoteltavaksi
  • 125g sinihomejuustoa
Mittaa pähkinät, hunaja ja kaardemumma paistinpannuun ja paista kuumassa pannussa kunnes hunaja kuplii voimakkaasti ja alkaa tummua. Kaada seos välittömästi voipaperin päälle ja anna jäähtyä.

Leikkaa päärynät neljään osaan ja poista siemenkodat. Ripottele pinnalle sokeria ja grillaa keskilämmössä molemmin puolin kunnes päärynät saavat hieman väriä. Pinoa päärynälohkot lautaselle, ripottele pinnalle pähkinöitä ja sinihomejuustoa (tai vaihtoehtoisesti vaniljajäätelöä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti