Tällä viikolla vietettiin epäonnistumisen päivää. Epäonnistuminen on blogimme kirjoitustenkin perusteella meille varsin tuttua, joten mitenkään erityisesti sitä ei tarvinnut juuri tuona kyseisenä päivänä mainostaa viettävänsä...
Sen sijaan on hauskaa kun _joskus_ kokee keittiössä onnistuneensa. Tekee hyvää ruokaa ilman sen kummempia kommelluksia ja uusintakierroksia. Tuntee oppineensa jotain kun ei tarvi selata ohjetta kymmentä kertaa vaan luottaa osaamiseensa ja uskaltaa heittää aineksia kattilaan fiilispohjalta. Se on aika hieno fiilis ja näin kävi meille tänään. Jee!
Ilahdutimme itseämme ja toisiamme grillatuilla hevosen ulkofilepihveillä, joiden kanssa nautittiin tattirisottoa ja pihlajanmarjakastiketta.
Pihveille ei tehty mitään kummallista, maustettiin suolalla ja pippurilla, paistettiin pari minuuttia per puoli grillissä ja annettiin vetäytyä viitisen minuuttia foliossa. Perussetti siis.
Kastike syntyi samalla tavalla kuin tämä portviini-karpalokastike, paitsi että karpalot korvattiin T:n aiemmin syksyllä tekemällä pihlajanmarjasoseella. Kastike oli tosi hapan, mikä oli aika hauskaa, koska yleensä nämä marja-portviini-kastikkeet ovat olleen melkoisen makeita.
Tattirisotto arvelutti, koska unohdimme ostaa sitä varten valkoviiniä. Eipä se sitä tuntunut kuitenkaan pahemmin kaipaavan.
Tattirisotto
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 salottisipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2,5 dl risottoriisiä
- n. 1 l kuumaa vettä maustettuna kantarellifondilla
- 1 l pakastettuja tatteja
- reilu nokare voita
- reilu kourallinen parmesaanijuustoa raastettuna
- nippu punaista basilikaa
- suolaa ja mustapippuria
Kuumenna kattilassa vesi ja lisää siihen loraus kantarellifondia. Kuumenna toisessa kattilassa oliiviöljy ja lisää sinne pilkotut sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita tovi, lisää sitten riisit ja jatka kuullottamista hetki. Kypsyttele riisejä noin 10-15 min miedolla lämmöllä ja lisää kantarelli-fondilientä riisien sekaan kauhallinen kerrallaan. Lisää lientä aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin.
Kuutioi tatit ja lisää niistä irronnut neste riisin joukkoon. Kun riisi on melkein kypsää, lisää risottoon tatit ja hetken kuluttua myös voi ja parmesaanijuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna voin ja parmesaanin sulaa ja lisää lopuksi silputtu basilika. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti