lauantai 11. helmikuuta 2012

Tortillailta

Hyytävät pakkaslukemat hillitsivät grillausintoa, vaikka mökille viikonloppua tulimmekin viettämään. Päädyimme kokkailemaan meksikolaisruokaa, koska se lämmittää kehoa niin mukavasti... Chiliä ei tule pahemmin koskaan säästeltyä ja hiki virtaa kun näitä sapuskoja syö...

Tortillat hankittiin tällä kertaa kaupasta, ja niiden sisään laitettiin naudanlihatäytettä, tomaatti-papusalsaa, juustoista maissia, avokadoa ja ranskankermaa. Huom! Naudanlihatäytettä ja salsaa tulee näillä ohjeilla aikamoinen setti. Puoletkin olisi riittänyt mainiosti meille kahdelle. Noo, eipä tarvi miettiä mitä syödään huomenna (ja ylihuomenna)... 


Naudanlihatäyte
  • 1 kg naudan lapaa/etuselkää
  • nokare voita
  • suolaa, mustapippuria, chiliä 
  • lihalientä
  • erilaisia chilejä maun mukaan
  • 1 sipuli
Paista lihan pinta kiinni kuumassa pannussa, johon on lisätty nokare voita. Mausta liha suolalla, pippurilla ja chilillä ja siirrä se kannelliseen pataan. Lisää pataan lihalientä sen verran että liha juuri peittyy. Hauduta lihaa 150 asteessa muutama tunti niin että liha on ylikypsää ja 'murenee käsiin'. Me pidettiin lihaa uunissa torstain ja perjantain välinen yö, noin 8 tuntia, mutta vähempikin olisi varmasti riittänyt. Mitä matalampi lämpötila ja pitempi haudutusaika, sen parempaa lihasta tulee.

Anna lihan jäähtyä hieman, puhdista pois luut ja rasvat ja revi liha haarukalla suikaleiksi. Suikaloi sipuli. (Liota ja) hienonna chilit. Meillä pyöri kaapissa erilaisia meksikolaisia chilejä, joista käytimme viisi. Vähempi olisi ollut parempi. Oli aika hottista...

Kuullota sipulia kuumalla pannulla hetki ja lisää sitten liha ja chilimurska. Lisää tarvittaessa vettä kosteudeksi.

Tomaatti-papusalsa
  • 5 tomaattia
  • 2 pientä sipulia
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 1 tkl mustapapuja (Go green)
  • 1/2 limen mehu
  • 1 puska korianteria
  • ripaus fariinisokeria
  • suolaa, pippuria
Kalttaa ja pilko tomaatit. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Silppua korianteri Yhdistä tomaatit, sipulit, pavut ja mausta limen mehulla, fariinisokerilla, suolalla ja pippurilla ja korianterilla. Anna makustua yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti