Mainitsin aiemmin että pakkasessamme majailee nykyään puolikas poro. Aloitimme sen tuhoamisen viime sunnuntaina potkakiekoista. Se kyllä ihmetyttää, että miksi noissa poropaketeissa potkat leikataan kiekoiksi? Itse tykkäisin niistä huomattavasti enemmän kokonaisena. No, ehkä sille on olemassa joku hyvä syy..
Aika moni näkyy hauduttaneen potkakiekot punaviinissä/tomaattikastikkeessa, mutta me päädyttiin kokeilemaan tummaa olutta, Karhun ruisolutta nääs. Hyviä ja mureita niistä tuli, mutta makua kaipailin enemmän. Ehkäpä se viini olisi ollut parempi vaihtoehto. Tai tuhdimpi olut.
Potkien kanssa syötiin paistoliemestä valmistettua kastiketta, karpaloita sekä juusto-röstiperunoita. Röstit olivat hyviä, mutta todella vahvasti juustoisia. Herkän makuisen poron kaveriksi olisikin varmasti sopinut paremmin perinteinen perunamuusi.
Poronpotkapata
- 1 kg poronpotkakiekkoja
- voita
- 1 tlk Karhun ruisolutta
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 pkt pieniä herkkusieniä
- muutama katajanmarja
- rosmariinia, timjamia
- suolaa, mustapippuria
Paista potkakiekkojen pinta kiinni kuumalla pannulla voissa ja lisää ne pataan. Kuori ja pilko porkkana ja sipuli ja lisää ne pataan herkkusienten kanssa. Mausta katajanmarjoilla, yrteillä, suolalla ja pippurilla. Lisää tummaa olutta nesteeksi sen verran että lihat peittyvät. Hauduta pataa 150 asteessa vähintään kolme tuntia.
Valmista padan paistoliemestä kastike lihalle ja kasviksille. Ota lientä talteen pari desiä. Lisää joukkoon loraus olutta. Keittele kasaan tovi ja suurusta lopuksi voilla.
Juusto-röstiperunat
- 3 isoa perunaa
- 1 kananmuna
- 100g vahvaa juustoa (itse käytin Västerbottenia)
- suolaa ja mustapippuria
- voita paistamiseen
Raasta perunat ja juusto ja sekoita niiden joukkoon kananmuna, Mausta seos suolalla ja pippurilla. Paista röstit kypsäksi kuumalla pannulla voissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti