lauantai 29. lokakuuta 2011

Muheva porkkanakakku

Oi mikä ihana porkkanakakun ohje löytyi täältä, suosittelen! Lisäsin ohjeeseen vielä teelusikallisen neilikkaa, kun sitä sattui kaapista löytymään. Täydellinen päiväkahvin kumppani tällaisena aurinkoisena ja kirpeänä syyspäivänä. :)



Porkkanakakku
  • 8 dl (hienoa) porkkanaraastetta (n. 5 isoa porkkanaa)
  • 1,5 dl mantelirouhetta (80g)
  • 0.5 dl kookoshiutaleita
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 3,5 dl ruokokidesokeria (korvasin osan fariinisokerilla kun paketti loppui kesken)
  • 4 kananmunaa
  • 1 prk ananasmurskaa (227g)
  • 2 dl oliivi/rypsiöljyä
  • 3 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa

Kuorrute
  • 400g maustamatonta Philadelphiaa
  • 2dl tomusokeria
  • n. puolikkaan sitruunan mehu
  • hasselpähkinärouhetta
Sekoita munat ja öljy ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne sitten varovasti taikinaan. Lisää taikinaan lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (26cm) ja paista 175C asteisessa uunissa n. 60 min. Anna kakun jäähtyä ja nosta se sitten jääkaappiin muhiutumaan yön yli.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle. Koristele pinta hasselpähkinärouheella.

4 kommenttia:

  1. Hyvää oli, ja tuhtia... Söin (ison) palan ja nyt on ähky... :I

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkulliselta! :) Toimisikohan myös gluteenittomilla jauhoilla?

    VastaaPoista
  3. Kiitos Fredrika! Sitä se kyllä olikin. :) Ikävä kyllä mulla ei ole ollenkaan kokemusta gluteenittomista jauhoista, joten en osaa sanoa toimisiko. Ei muuta kuin kokeilemaan!

    VastaaPoista