Vietimme tänään aurinkoista äitienpäivää anoppilassa, jonne menimme kakku kainalossa. Sain vision vadelma-suklaakakusta, jossa olisi mutakakkumainen daim-suklaasta tehty pohja ja päällä vadelmamoussea. Niinpä yhdistin tämän ja tämän ohjeen keskenään, ja lopputuloksena oli varsin mainio kakku. Tosin daim-suklaat olivat painuneet kakkupohjan pohjalle, vadelmatäyte oli ehkä asteen liian kirpeä ja liivatelehtiä olisi saanut olla yksi enemmän. Varsin kehityskelpoinen tapaus kuitenkin...
Vadelma-suklaakakku
Pohja
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 200 g voita
- 200 g daim-maitosuklaata
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 minuuttia (tai vähemmän jos haluat kakusta mutakakkumaisen). Anna jäähtyä.
Vadelmamousse
- 400 g vadelmasosetta
- 8 keltuaista
- 1 rkl maizenaa
- 140 g sokeria (tai vähän enemmän)
Yhdistä aineet kulhossa ja kypsennä vesihauteessa niin kauan, että seos paksunee. Jäähdytä.
- 200 g tuorejuustoa
- 5 dl kermavaahtoa (3.5 dl kermaa)
- 4-5 liivatetta (laitoin neljä, jäi vähän turhan löysäksi)
Vatkaa tuorejuusto jäähtyneen massan sekaan. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatteet, jotka on sulatettu mikroaaltouunissa tai kattilassa. Nostele kermavaahto kevyesti sekaan ja kaada jäähtyneen pohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa n. kolme tuntia ja koristele daim-suklaalla, kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla.
Naaammmm... Ja pian varmaan nähdään mökkiherkkujen reseptejä..? Tää seuraa tilannetta silmä kovana. :))
VastaaPoistaPitäis tosiaan kirjata mökkiherkut ylös pikapikaa, sen verran hyviä sapuskat oli! :) Tahtoo nuo puutarhatouhut viedä mukanaan niin että jää blogi hunningolle! Kääk!
PoistaOih, varmasti herkullista!=)
VastaaPoistaOli se kyllä! Pitäisikin ottaa tämä kakku uusintakokeiluun! Kiitos visiitistä! :)
Poista