maanantai 28. toukokuuta 2012

Philly Cheese Steak

Synttärimenuun lihapuolen yksi ehdoton suosikki oli D&T:n väsäilemät Philly Cheese Steakit. Törkeen hyviä. Nälkähän tässä tulee kun niitä muisteleekin... Nimestään huolimatta kyseessä ei ole pihvi vaan pikemminkin täytetty patonki. Philadelphiassa tämä on pikaruokaa siinä missä hotdogit New Yorkissa.

Tähän ei kannata tuhlata parasta sisäfileetä; mikä tahansa liha käy. Alkuperäisessä reseptissä käytetään naudan kylkeä(rib eye). Jokaisella ravintolalla on omat reseptinsä, tässä on yksi variaatio aiheesta. Tällä reseptillä tekee yhdelle hengelle pääruuan tai muutamalle välipalan.


Philly Cheese Steak
  • Tuore patonki
  • 250 grammaa porsaan ulkofileetä
  • Oliiviöljyä
  • Voita
  • Juustoa, esim. provolonea (myös cheddar käy, me käytimme goudaa)
  • Sipuli
 Marinadi:
  •  1 dl soijaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 2 tl Sriracha-kastiketta (tai jotakin muuta paksua chilikastiketta)
  • Mustapippuria
Tee marinadi sekoittamalla ainekset yhteen. Leikkaa liha erittäin ohuiksi paloiksi, vähän kuin kebabia tehdessä. Jos lihaa jäähdyttää noin puoli tuntia pakastimessa, se on helpompi leikata. Upota liha marinadiin joukkoon ja laita koko hoito yöksi jääkaappiin. Jos on kiire, niin jo tunnissa lihaan saa makua.

Seuraavana aamuna käy ostamassa tuore patonki leipurilta tai leivo sellainen itse. Leikkaa patonkiin pitkittäissuuntainen leikkaus, joka ulottuu noin ¾ leivän läpi, vähän kuin Subwayn patongit. Leikkaa juustosta siivuja "vuoraa" patongin sisusta niillä. Pilko sipuli.

Kuumenna grillipannu tai paistolevy kuumaksi. Laita pannulle nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Kuullota sipuli ja lisää liha. Paista se kypsäksi. Kaada liha patongin sisään, juuston päälle. Paina patonki kiinni ja tarjoile.

Ruokaan saa vaihtelua lisäämällä esim. paprikaa, chiliä, tomaattia tai sieniä. Sipulin voisi myös marinoida valmiiksi. Jos on tarpeeksi iso paistoalusta, juuston voi kuumentaa lihan päällä notkeaksi ennen patongin täyttämistä. Myös muita marinadeja voi kokeilla lihalle, tai sitten lihan voisi jättää kokonaan marinoimatta ja maustaa sen vain suolalla ja pippurilla paiston yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti