keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Grillattua nyhtöpossua

Jos tykkäät possun ribseistä ja nyhtöpossusta, niin sitten tykkäät tästäkin. Meillä on nyt jonkun kerran grillailtu possunniskaa, ja vaikka olenkin parina ensimmäisenä kertana ollut ymmälläni että miksi haudutuslihaa kannattaisi grillata, alan pikkuhiljaa päästä jyvälle. 


Lihahan on käytännössä hyvin samanlaista kuin ribsien lihakin, mutta kasslerissa lihaa on paljon. Mikäs sen parempaa. Ribsien tyyliin kasslerikin esikypsennetään uunissa tai liemessä, ja grillissä siihen vain viimeistellään herkullinen karamellisoitunut, paahteinen pinta. Nam. Kannattaa kokeilla!


Grillattu possunniska

  • 1kg possunniskaa eli kassleria
  • suolaa
haudutusliemi
  • 0,5 l vettä
  • 3 dl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 dl ketjap manis -soijakastiketta
  • 2 dl valkoviintä
  • 1 dl (palmu)sokeria
  • 5 cm pala inkivääriä viipaloituna
  • 5 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • 2-3 kuivattua chiliä murennettuna
  • valkopippuria, korianterinsiemeniä
  • (kanelitanko ja pari tähtianista)

Leikkaa kassler neljään yhtäsuureen palaan ja pyörittele palat suolassa. Sekoita suuressa kattilassa haudutusliemen ainekset ja kiehauta. Lisää lihapalat liemeen ja anna kiehua hiljalleen kunnes liha alkaa olla hajoamispisteessä (parisen tuntia).

Ota lihat haudutusliemestä ja ota lientä pari desiä talteen. Voit halutessasi keitellä liemestä myös kastikkeen lihalle. Kuumenna grilli ja paahda lihapalojen pinta grillissä. Valele lihoja välillä haudutusliemellä. Tarjoile esim. salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti