sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Pseudo pasta carbonara

Rakastan pasta carbonaraa lähes yhtä paljon kuin pestopastaa. Oma versioni carbonarasta ei ole kuitenkaan aivan täysin se aito alkuperäinen. Minä nyt en vaan kertakaikkiaan voi tehdä ruokaa ilman valkosipulia. Lisäksi hyvien pekonin rasvojen heittäminen hukkaan olisi synti, joten lisään carbonaraan myös herkkusienikuutioita, joihin pekonista irronnut herkullinen rasva on imeytetty. Täysin laiton lienee myös tapani raastaa pastan päälle parmesanin lisäksi hitunen sitruunankuorta raikastamaan raskasta annosta. 

Koska italialainen kollegani vetäisi herneet syvälle sieraimiinsa kun menin kutsumaan tätä pastaa carbonaraksi, niin kutsuttakoon sitä sitten työrauhan säilymiseksi vaikka pseudo pasta carbonaraksi. Oli mitä oli, mutta syntisen hyvää se on silti.


Pseudo pasta carbonara
(6 hengelle)
  • 600g spagettia tai tagliatellea
  • 3 pakettia pekonia tai vastaava määrä pancettaa (alkuperäisessä käytettäneen possunposkea)
  • 1 paketti herkkusieniä
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 6 keltuaista
  • kaksi kourallista raastettua parmesania tai pecorinoa
  • loraus kermaa tai muuta nestettä
  • suolaa ja mustapippuria
  • tarjoiluun raastettua parmesania, mustapippuria (ja raastettua sitruunankuorta)
Saksi pekoni pieniksi palasiksi ja paista pannulla rapeaksi. Kuutioi herkkusienet ja silppua valkosipulit. Lisää sienet ja valkosipulit pekonin sekaan kun pekoni on paistunut. Sekoita kunnes sienet ovat imeneet pekonista irronneen rasvan.

Erottele munista keltuaiset. Käytä valkuaiset johonkin toiseen ruokaan, tai tee vaikka marenkeja. Raasta pari kourallista parmesania ja sekoita se munankeltuaisten joukkoon. Lorauta joukkoon hieman kermaa (tai maitoa tai vaikka vettä), jotta seos on hieman juoksevampaa. Näin se on helpompi sekoittaa pastan joukkoon. Mausta seos mustapippurilla.

Keitä pasta al denteksi ja sekoita pekoni-sieni-seos pastan joukkoon. Sekoita sen jälkeen pastan joukkoon keltuaisseos. Kaada seos ohuena norona ja sekoita pastaa samalla voimakkaasti, jottei muna hyydy kokkeliksi.

Tarjoa heti ja nauti hyvän italialaisen punaviinin kanssa. Viimeistele annos rouhitulla mustapippurilla, parmesan-raasteella sekä raastetulla sitruunankuorella. 

4 kommenttia:

  1. Tuo sitruunankuori on hyvä vinkki, kiitos! Pitää muistaa tuo kun seuraavan kerran kaipaa raikkautta tuhtiin sapuskaan!

    VastaaPoista
  2. On kyllä niin herkullisen näköinen pasta! Minulla olisi muuten haaste sinulle blogissani...käy katsomassa jos on kiinnostusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos haasteesta! Vastaan siihen heti jahka olen selvinnyt huomisen pikkujouluista. ;)

      Poista