perjantai 30. elokuuta 2013

Rapujuhlat

Vietimme pari viikkoa sitten Tammisaaressa varsin railakkaita rapujuhlia. Illan menu oli niin herkullinen, että tahtoisin kirjata ohjeet ylös, mutta valitettavasti niitä en ole vielä saanut. Päätin kokeilla salapoliisin taitojani ja etsiä netistä ne ohjeet, joita kuvittelen emäntämme käyttäneen. Korjataan sitten myöhemmin jos menee metsään. 
Isäntäpari hemmotteli meitä vieraita ensin amuse bouchella: savukala- ja härkämoussea saaristolaisleivällä ja samppanjaa. Nam! Alkupalaksi saimme luultavasti maailman parasta kesäkurpitsakeittoa. Olisin voinut vetää sitä kattilallisen! Juurikin tämän keiton ohjetta jäin kaipailemaan. Epäilen että se on tehty tällä ohjeella, mutta siinä oli lisänä myös ainakin sitruunanmehua ja sulate/tuorejuustoa.  Pääruoaksi söimme rapuja, jotka enomme oli mökkivesiltään Hauholta ravustanut ja keittänyt. Kiltti eno!  Ravut nautittiin perinteiseen tapaan paahtoleivän, tillin ja aiolin (valkosipuli ja chili) kanssa, ja niitä oli niin reilusti, että meiltä meinasi loppua ravunsyöjät ennen rapuja! Parin suurimman rapufanin kanssa emme voineet tällaista vääryyttä päästää tapahtumaan, joten tuli sitten vedettyä kunnon rapuähkyt. Enpä muista että sellaista koskaan tapahtuneen. 
Ravuttomille oli tarjolla keitettyä latva-artisokkaa sitruunavoilla. Sekin oli ihan törkeän hyvää! Epäilen että ohje voisi olla tämä.


Rapujen syönnin jälkeen uitiin ja saunottiin ja yöpalaksi nautittiin vielä BBQ nyhtöpossua ja ananassalaattia. Ja sitten mentiin kiltisti nukkamaan...? Riiiight... Kunpa oltaisiinkin menty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti