torstai 25. huhtikuuta 2013

Suppilovahverokaalikääryleet & peruna-bataattipyre

Toinen blogisynttäreiden syviä huokailuja aiheuttanut ruoka, jonka reseptiä juhlaväki oli välittömästi vailla, oli suppilovahverokaalikääryleet peruna-bataattipyreellä. Valitettavasti kääryleet valmistanut Topchef ei pystynyt tämän tarkempaa ohjetta antamaan, mutta ehkä tällä selvitään! Määriä voi funtsia vaikka tämän peruskaalikääryleiden ohjeen avulla.


suppilovahverokaalikääryleet & peruna-bataattipyre

kaalikääryleet:
  • keräkaalta
  • suolaa
  • riisiä
  • suppilovahveroita
  • purjosipulia
  • (pekonia)
  • valkosipulituorejuustoa
  • mustapippuria
  • kirveliä
  • persiljaa
  • siirappia
  • cayannepippuria
  • kermaa
  • lihalientä
  • voita
peruna-bataattipyre:
  • perunaa
  • bataattia
  • valkopippuria
  • voita
  • maitoa
tarjoiluun: puolukoita ja persiljaa

Koverra kaalista pois kova kanta ja keitä kaali suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.

Valmista täyte. Keitä riisi. Hienonna suppilovahverot ja purjosipuli. (Kuutioi ja paista pekoni.) Sekoita riisin joukkoon maun mukaan sieniä, purjoa, pekonia ja valkosipulituorejuustoa. Mausta mustapippurilla, kirvelillä ja persiljalla.

Irrottele kaalinlehdet ja ohenna veitsellä paksuin lehtiruodin kohta. Nosta jokaiselle lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri tiukaksi kääryleeksi.

Kaada uunivuoan pohjalle kermaa ja lihalientä ja lado kaalikääryleet uunivuokaan vieriviereen. Valele kääryleet siirappi-cayannepippuriseoksella ja laita kääryleiden päälle voinokareita. Paista kaalikääryleitä 175 asteisessa uunissa 1.5 tuntia. Valele kääryleitä paiston ajan vuoan pohjalla olevalla nesteellä.

Valmista peruna-bataattipyre. Keitä perunat ja bataatit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi ja soseuta ne perunasurvimella. Mausta pyre valkopippurilla ja voilla ja notkista lämmitetyllä maidolla.

Tarjoile kaalikääryleet ja pyre puolukoiden ja persiljan kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti