tiistai 10. tammikuuta 2012

Tom-Yam Gung

Kävimme syksyllä Ryan Thain thairuokakurssilla, jossa kokkasimme mm. äärimmäisen herkullista Tom-Yam Gung keittoa. Kokeilin eilen tehdä kotona samaa soppaa, mutta jouduin toteamaan ettei se ole tekemisen väärti ellei marketista löydy kaikkia raaka-aineita.

Kuvastakin tuli niin pliisu, että laitan tähän postaukseen Ryan Thaista otetun kuvan. Pitänee mennä sinne joku päivä katkarapukeitolle.


Tom-Yam Gung
 - Tulinen sitruunaruoholla maustettu katkarapukeitto
  • 7 dl katkarapu- tai kanalientä
  • 2 tuoretta sitruunaruohon vartta paloiteltuna ja murskattuna
  • 4 kpl tuoretta kaffirlimetin lehtiä, revi ne neljään osaan ja purista yhteen
  • 400 g jättikokoisia tuoreita katkarapuja kuorittuna
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 6 kpl tuoreita pieninä chilejä murskattuna (poista siemenet kantoineen jos haluat miedomman keiton)
  • 4 rkl limetinmehua
  • 1/2 dl tuoreita korianterinlehtiä
Kiehauta liemi. Lisää sitruunaruoho ja kaffirlimetin lehdet ja jatka keittämistä puoli minuuttia. Lisää jättiravut ja jatka keittämistä kunnes rapujen väri on muuttunut vaaleanpunaiseksi. Lisää kalakastike ja chilit ja ota kattila pois liedeltä. Mausta limettimehulla ja korianterilla ja hämmennä.

Huom. sitruunaruohoa ja chilejä ei ole tarkoitus syödä, ne vain maustavat keiton.

2 kommenttia:

  1. Harvoin löytyy kyllä nuo kaikki jääkaapista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ja etenkään noita kaffirlimettejä ei tahdo marketista löytyä, vaan niiden perässä pitäisi tehdä reissu Hakaniemeen. Sitruunaruohoa alkaa nykyään jo ollakin peruskaupoissa. Kokeilen kasvattaa sitä myös itse tänä vuonna parvekkeella, saapa nähdä kuinka käy... :) Kiitos vierailusta!

      Poista