perjantai 6. syyskuuta 2013

Tammisaaren Knipan

Ei oo nyt ollenkaan ehtinyt kokkailla mitään uutta! Laitetaanpa kuitenkin tänne näin perjantain kunniaksi muutama fiilistelykuva elokuiselta retkeltä tammisaarelaiseen Knipaniin. Käytiin nääs siellä syömässä herkullinen illallinen eräs perjantai ennen eräitä rapujuhlia.
 
Alkupalaksi T söi savustettua hanhenrintaa, vai olikohan se ankanrintaa. Oikein maukasta, vaikka reunalle jääneet rasvat aika sitkasta tavaraa olivatkin.
 
 
Serkkuni S ihastui ikihyviksi alkupalaksi tilaamaansa kala- ja äyriäiskeittoon. Tuhti keitto olisi riittänyt pienelle naiselle hyvin pääruoaksikin.
 
 
Minä ja serkkuni mies söimme alkupalaksi kylmäsavulohta ja siianmätiä röstiperunalla. Rösti olisi saanut olla hitusen lämpimämpää, mutta muuten annos maistui molemmille varsin mainiosti.
 
 
Pääruoksi tilasimme kaikki villisikaa kahdella tapaa - kassleria ja filettä. File oli hujahtanut hiukan kypsän puolelle, mutta ylikypsä niska oli ihan törkeän hyvää - milloinpa ylikypsä niska ei olisi.
 
 
Jälkiruoaksi tilasimme basilikajäätelöä, josta olimme tosin aika yksimielisesti sitä mieltä että basilikan sijaan siinä oli käytetty sitruunamelissaa. Herkullista sekin silti oli.
 

Knipan oli oikein mukava paikka. Menimme sinne aika myöhään aika synkkänä päivänä, joten epäilemättä se olisi ollut vielä hienompi kirkkaana kesäiltana. Ruoka oli erinomaista, hintataso Helsingin tasolla, mutta annokset tuntuivat suuremmilta. Harvemmin joudun skippaamaan jälkkärin (tilasin pelkän jäätelön, koska oli pakko päästä maistamaan basilikajäätelöä), mutta nyt ei vaan mahtunut. Laskua kolmen ruokalajin illasta (osa ei ottanut jälkiruokaa, vaan kahvia ja konjakkia) juomineen kertyi 120€ per pariskunta. Ei paha, menkääpä sinne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti