tiistai 10. syyskuuta 2013

Valkosipuli-chili-pasta

Mulla on uusi pikalohturuoka. Tai ei se mikään uusi ole, alla olevan kuvankin olen näppäissyt jo reilu vuosi sitten. Simppeleistä simppelein pasta, johon taatusti löytyy aina ainekset kaapista. Tätä syön nykyään aina kun maailma ja syyssateet murjoo (bye bye pestopasta). Ei tähän mitään ohjetta kyllä tarvita, mutta laitetaan nyt kummiskin jos joku teistäkin kaipaa joskus lohdutusta.


Valkosipuli-chilipasta
  • spagettia
  • muutama kynsi valkosipulia
  • 1 kuivattu chili
  • rypsiöljyä
  • parmesaanijuustoa
  • suolaa ja mustapippuria
Keitä spagetti al denteksi reilusti suolatussa vedessä. Kuori ja viipaloi sillä aikaa muutama kynsi valkosipulia.

Kaada paistinpannulle loraus öljyä ja kuumenna. Murenna öljyn sekaan yksi kuivattu chili ja anna öljyn maustua hetki. Jos chili on hirveän tulinen, poista chilin palaset, muussa tapauksessa voit jättää ne. Lisää pannulle viipaloidut valkosipulinkynnet ja anna kypsyä hetken aikaa.

Nosta pasta pannulle ja sekoita valkosipuli-chiliöljyn kanssa. Kaada lautaselle, rouhauta päälle mustapippuria ja raasta päälle reilusti parmesaanijuustoraastetta. Nauti heti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti