sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Halloween-keksit ja marenkihaamut

Meillä on vietetty vilkasta viikonloppua ja syöty hyvin ja paljon. Perjantai-ilta startattiin suklaa- ja maapähkinävoikeksien leipomisella kummipoikani ja kummikollegani Hannan kanssa. Aika herkkuja! Ja niin helppoja! Juhlan kunniaksi keksit koristeltiin teeman mukaisesti. Koristelu tosin vaati pientä treeniä, sillä ensimmäisten versioiden hämähäkit muistuttivat vähän turhan paljon jotain ihan muuta... 


Maapähkinävoikeksit
(ohje on kotoisin täältä)
  • 2,5 dl maapähkinävoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 kananmuna
Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Nostele taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia palloja pellille leivinpaperin päälle ja jätä pallojen väliin hiukan kohoamisvaraa. Painele ja levitä taikinapalloja hiukan, jotta saat niistä keksin muotoisia. Paista 175 °C:ssa noin 12-14 minuuttia kunnes keksit ovat saaneet vähän väriä. Rakenne saattaa paiston jälkeen olla vielä melko löysä, mutta niin on tarkoituskin. Jäähdytä keksejä noin 5 min paiston jälkeen pellin päällä, jonka jälkeen siirrä ne ritilän päälle jäähtymään noin 15 minuutiksi.

Pehmeät suklaakeksit
(ohje on kotoisin täältä)
  • 250 g margariinia
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 100 g tummaa suklaata rouheena
  • 100 g maitosuklaata rouheena
Sulata margariini kattilassa. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit. Lisää joukkoon munat vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, rouhittu suklaa ja kookoshiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele lusikalla tai sormilla pyöritellen lihapullan kokoisia nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 10 min.

Keksien koristelu

musta kuorrute
  • 1 pss Hopeatoffeeta
  • n. 1,5 dl kermaa
  • (mustaa elintarvikeväriä)
Laita karkit ja kerma kattilaan ja kiehauta. Hämmennä kunnes karkit ovat sulaneet ja kiehuta sen jälkeen niin kauan kunnes seos on halutun paksuista. Jos seos ei ole tarpeeksi mustaa, voit värjätä sen mustalla elintarvikevärillä.

pikeeri
  • 1 valkuainen
  • 2-3 dl tomusokeria
  • pari tippaa etikkaa tai sitruunanmehua 
Vatkaa valkuaista ja n. 1dl tomusokeria sähkövatkaimella, kunnes seos on valkoista (n. 1-2min). Sekoita joukkoon sitruunanmehu/etikka ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista ja lisää tomusokeria kunnes pikeeri on tarpeeksi jämäkkää (jämäkämmällä pikeerillä voi tehdä tarkempia yksityiskohtia).


Leipomisinto jatkui lauantaiaamuna haamumarenkien muodossa. Sekään ei tosin mennyt ihan niinku Strömsössä, sillä lopputulokset muistuttivat enemmän Michelin-ukkoa kuin haamuja. Hyviä olivat silti! Ja söpöjä!


Haamumarengit
  • 3 kananmunan valkuaista
  • 1/2 tl valkoviinietikkaa tai sitruunanmehua
  • 1 1/4 dl tomusokeria
  • 1 dl Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl perunajauhoja.
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset, sitruunanmehu ja sokerit kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa astiassa. Lisää perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa. Pursota marengista haamuja. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 60 minuuttia, alenna lämpötila 50 asteeseen ja jatka kypsentämistä toiset 60 minuuttia. Koristele haamuille silmät ja suu mustalla koristelugeelillä tai lakritsikuorrutteella.



Lauantai jatkui tilkkitalkojen ja kekrijuhlien muodossa ystävien luona. Päivän aikana nautittiin mm. herkullista lepakon verestä keiteltyä soppaa... Maistuis varmaan sullekin!!?? =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti