Meillä on vietetty vilkasta viikonloppua ja syöty hyvin ja paljon. Perjantai-ilta startattiin suklaa- ja maapähkinävoikeksien leipomisella kummipoikani ja kummikollegani Hannan kanssa. Aika herkkuja! Ja niin helppoja! Juhlan kunniaksi keksit koristeltiin teeman mukaisesti. Koristelu tosin vaati pientä treeniä, sillä ensimmäisten versioiden hämähäkit muistuttivat vähän turhan paljon jotain ihan muuta...
Maapähkinävoikeksit
(ohje on kotoisin täältä)
- 2,5 dl maapähkinävoita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 kananmuna
Pehmeät suklaakeksit
(ohje on kotoisin täältä)
- 250 g margariinia
- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 100 g tummaa suklaata rouheena
- 100 g maitosuklaata rouheena
Keksien koristelu
musta kuorrute
- 1 pss Hopeatoffeeta
- n. 1,5 dl kermaa
- (mustaa elintarvikeväriä)
Laita karkit ja kerma kattilaan ja kiehauta. Hämmennä kunnes karkit ovat sulaneet ja kiehuta sen jälkeen niin kauan kunnes seos on halutun paksuista. Jos seos ei ole tarpeeksi mustaa, voit värjätä sen mustalla elintarvikevärillä.
- 1 valkuainen
- 2-3 dl tomusokeria
- pari tippaa etikkaa tai sitruunanmehua
Vatkaa valkuaista ja n. 1dl tomusokeria sähkövatkaimella, kunnes seos on valkoista (n. 1-2min). Sekoita joukkoon sitruunanmehu/etikka ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista ja lisää tomusokeria kunnes pikeeri on tarpeeksi jämäkkää (jämäkämmällä pikeerillä voi tehdä tarkempia yksityiskohtia).
Leipomisinto jatkui lauantaiaamuna haamumarenkien muodossa. Sekään ei tosin mennyt ihan niinku Strömsössä, sillä lopputulokset muistuttivat enemmän Michelin-ukkoa kuin haamuja. Hyviä olivat silti! Ja söpöjä!
Haamumarengit
- 3 kananmunan valkuaista
- 1/2 tl valkoviinietikkaa tai sitruunanmehua
- 1 1/4 dl tomusokeria
- 1 dl Siro erikoishienoa sokeria
- 1 tl perunajauhoja.
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset, sitruunanmehu ja sokerit kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa astiassa. Lisää perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa. Pursota marengista haamuja. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 60 minuuttia, alenna lämpötila 50 asteeseen ja jatka kypsentämistä toiset 60 minuuttia. Koristele haamuille silmät ja suu mustalla koristelugeelillä tai lakritsikuorrutteella.
Lauantai jatkui tilkkitalkojen ja kekrijuhlien muodossa ystävien luona. Päivän aikana nautittiin mm. herkullista lepakon verestä keiteltyä soppaa... Maistuis varmaan sullekin!!?? =D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti