Meidän viikonloppu startattiin tällä herkullisella makkarapastalla. Loistava lohturuoka parantamaan apeaa mielialaa, joka minua vaivasi töistä tullessani. Kyllä tästä vielä hyvä viikonloppu tulee!
Makkarapasta
- 4 mausteista (raaka)makkaraa (chorizo tms.)
- 4 pientä sipulia
- 4 kynttä valkosipulia
- 1 tuore chili (Aji Christal)
- 1 paprika
- 1/2 pkt kirsikkatomaatteja
- mustapippuria, chilijauhetta ja savupaprikajauhetta
- 300g pennepastaa
- suolaa pastaveteen
- parmesania tarjoiluun
Hienonna sipulit, chili ja paprika, puolita kirsikkatomaatit. Murenna/pilko makkarat pieniksi palasiksi. Paista makkarat kypsäksi pannulla kuumassa öljyssä suht. miedolla lämmöllä. Lisää sipulit ja kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon paprikat ja mausta seos mustapippurilla, chilijauheella ja savupaprikajauheella.
Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä. Valuta pastat, ja ota talteen desi tai pari keitinlientä. Lisää pastat ja tilkka keitinlientä makkaraseoksen joukkoon ja sekoita. Lisää joukkoon myös kirsikkatomaatit. Tarjoile pasta parmesan-raasteen ja hyvän punaviinin kanssa ja nauti!
Ps. Tähän voi tietysti käyttää mitä tahansa makkaraa, mutta suosittelen jotain vähän mausteisempia yksilöitä. Me käytettiin pakasteesta bongattuja mausteisia karitsaraakamakkaroita (en tarkalleen muista mitä ne on, mutta mausta päätellen jotain chorizon sukulaisia) sekä jääkaapista löytynyt chorizon jämä. Vielä on hävikkiviikkoa jäljellä!
Hyvää viikonloppua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti