lauantai 18. toukokuuta 2013

Tiikeriravut Thaimaalaisittain


Synttärimenun Aasia-osuuden aloitti thai-kimara, joka sisälsi tiikerirapuja, kanavartaita satay-kastikkeessa, paahdettua leipää, mantelijauhetta, ja porkkanapohjaisen salaatin kastikkeineen. Vaikka lautasen sisältö oli kokonaisuutena erittäin herkullinen, parasta siinä oli äärimmäisen maukkaat tiikeriravut. Suosittelen kokeilemaan, enpä nääs ole koskaan näin hyviä tiikerirapuja syönyt.


Tiikeriravut Thaimaalaisittain
  • Pussi raakoja, mustia tiikerirapuja Thai-kaupasta n. 900 g
  • 4 chiliä (pieniä, tuoreita, punaisia)
  • puolikas valkosipuli
  • n. 3 cm pala tuoretta inkivääriä
  • yhden limen mehu
  • 3 rkl sokeria
  • loraus öljyä 
Kuori ravut ja poista suoli, jätä pyrstö paikoilleen. Poista chileistä siemenet, kuori valkosipuli ja inkivääri ja silppua. Sekoita limen mehu ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon öljy. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti.

Paista ravut pannulla tai grillissä vaaleanpunaisiksi ja lisää lopuksi pinnalle ripaus suolaa.


2 kommenttia:

  1. Saiskos tuon kanavartaiden ja sataykastikkeen reseptin myös?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pyytänyt sitä annoksen tekijältä jokusen kerran, täytyypä taas muistutella häntä. :) Oli nääs tosi hyvä satay-kastike! Postaan tänä viikonloppuna yhden toisen satay-kastikkeen ohjeen, joten jospa sillä pärjäisi siihen saakka kun tämän saan. :)

      Poista