perjantai 17. toukokuuta 2013

Tomaatti-mozzarellasalaatti ja vihreä salaattishotti

Lihapullapastan jälkeen siirryttiin menussa välillä hieman kevyempään linjaan, mikä ei ollut ollenkaan huono juttu. Salaatti oli ehkä kaunein koskaan näkemästäni salaateista eikä maussakaan ollut valittamista - erityisesti kastiketta ihasteltiin vuolaasti.

Kiireisenä emäntänä itselläni meinasi jäädä tämä ruokalaji kokonaan väliin, mutta tilanteen pelasti onneksi se että salaattia oli tarjolla myös juotavana versiona. Tuota juotavaa versiota salaatista aion tehdä muuten toistekin. Kaipasin sitä erityisesti juhlien jälkeisenä aamuna…


Tomaatti-mozzarellasalaatti
  • jäävuorisalaattia, rucolaa, mizunaa, punajuurikkaan lehtiä, pinaattia
  • miniluumutomaatteja
  • mozzarellapalloja
  • retiisiä
  • mustapippuria, suolaa
  • koristeena punainen salanova
kastike: 
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2-3 rkl pesto alla rucolaa
  • ripaus sokeria
  • suolaa maun mukaan


Vihreä salaattishotti
  • 1 rkl ruukkusalaattia
  • 100g parsakaalia
  • 1-2 omenaa
  • ½ kurkku
  • 1 banaani
  • 5 dl omenatäysmehua
Sekoita revityt salaatin lehdet, pilkotut parsakaali, omena ja tuorekurkku tehosekoittimessa pienen omenatäysmehu määrän kanssa. Lisää pilkottu banaani ja loput omenatäysmehusta ja hurauta tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti