torstai 16. toukokuuta 2013

Lihapullapasta tomaatti-valkoviinikastikkeella

Vielä on synttärimenun postauksia jäljellä - olipas siellä paljon herkkuja!  Tällä kertaa esittelyvuorossa on tajunnan melkein räjäyttänyt herkullinen lihapullapasta tomaatti-valkoviinikastikkeella. Ruoka oli makupuolelta oma henkilökohtainen suosikkini, enkä aivan ymmärrä miksi juhlista on jo melkein kuukausi enkä ole tehnyt tätä vielä itse! No, täytyy korjata asia heti viikonloppuna!


Tomaatti-valkoviinikastike
  • sipulia
  • valkosipulia
  • öljyä
  • valkoviiniä
  • tomaattimurskaa
  • kanaliemikuutio
  • hunajaa
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa, mustapippuria(, ja tabascoa)
Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää loraus valkoviiniä, tomaattimurska sekä kanaliemikuutio, hunajaa ja basilikaa maun mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarpeen mukaan tabascolla.

Lihapullat
  • 500g hirven jauhelihaa
  • 500g nauta-sikajauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • valkosipulia (pari kynttä?)
  • ½ dl parmesaania
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vasikanfondia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • korppujauhoja taikinan mukaan
  • suola-pippuri-vehnäjauhoseos
Silppua sipulit ja raasta parmesaani. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pyörittele taikina pulliksi. Pyörittele pullat suola-pippuri-vehnäjauhoseoksessa ennen paistamista. Laita pullat puoliraakana kypsymään kastikkeeseen. Tarjoile lihapullat ja tomaattikastike spagetin, tuoreen basilika, parmesaanin ja basilikaöljyn kanssa.

Basilikaöljy
  • tuoretta basilikaa
  • valkosipulia
  • öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
Hurauta tasaiseksi blenderissä. Öljyä voi käyttää pastan lisäksi mm. leivän päällä, salaatissa jne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti