Vielä on synttärimenun postauksia jäljellä - olipas siellä paljon herkkuja! Tällä kertaa esittelyvuorossa on tajunnan melkein räjäyttänyt herkullinen lihapullapasta tomaatti-valkoviinikastikkeella. Ruoka oli makupuolelta oma henkilökohtainen suosikkini, enkä aivan ymmärrä miksi juhlista on jo melkein kuukausi enkä ole tehnyt tätä vielä itse! No, täytyy korjata asia heti viikonloppuna!
Tomaatti-valkoviinikastike
- sipulia
- valkosipulia
- öljyä
- valkoviiniä
- tomaattimurskaa
- kanaliemikuutio
- hunajaa
- tuoretta basilikaa
- suolaa, mustapippuria(, ja tabascoa)
Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää loraus valkoviiniä, tomaattimurska sekä kanaliemikuutio, hunajaa ja basilikaa maun mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarpeen mukaan tabascolla.
Lihapullat
- 500g hirven jauhelihaa
- 500g nauta-sikajauhelihaa
- 1 iso sipuli
- valkosipulia (pari kynttä?)
- ½ dl parmesaania
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl chilikastiketta
- 2 kananmunaa
- 2 rkl vasikanfondia
- 2 rkl sitruunamehua
- korppujauhoja taikinan mukaan
- suola-pippuri-vehnäjauhoseos
Silppua sipulit ja raasta parmesaani. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pyörittele taikina pulliksi. Pyörittele pullat suola-pippuri-vehnäjauhoseoksessa ennen paistamista. Laita pullat puoliraakana kypsymään kastikkeeseen. Tarjoile lihapullat ja tomaattikastike spagetin, tuoreen basilika, parmesaanin ja basilikaöljyn kanssa.
Basilikaöljy
- tuoretta basilikaa
- valkosipulia
- öljyä
- suolaa ja mustapippuria
Hurauta tasaiseksi blenderissä. Öljyä voi käyttää pastan lisäksi mm. leivän päällä, salaatissa jne.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti